Image
Bijzondere momenten verdienen bijzondere aandacht


Bijzondere momenten verdienen bijzondere aandacht

Nog even en het is 2020. Wauw, dat klinkt als de toekomst! En wauw, dat klinkt alsof ik al tien jaar aan het ondernemen ben. Oh wacht even, dat klinkt niet alleen zo, dat ís ook gewoon zo.

Wat is er veel gebeurd in de afgelopen tien jaar. Het was 2010 toen een vriend me vroeg of ik een leuk cadeau kon verzinnen voor zijn oom en tante die 40 jaar getrouwd waren. Zij gaven een feest en hij wilde met iets origineels voor de dag komen. Zijn oom en tante woonden in Canada, maar waren even over, om deze speciale gelegenheid te kunnen vieren met hun familie en vrienden uit Nederland. Ik dacht daar even over na en kwam op het idee om een kunstenaar cadeau te geven. Een kunstenaar die ter plekke, tijdens het feest, een schilderij komt maken. Een sfeerimpressie van deze bijzondere dag, als blijvende herinnering voor later.

En zo geschiedde. Maria Kemps durfde de uitdaging aan. Ik was erbij, omdat ik benieuwd was hoe dat zou gaan, hoe er op gereageerd zou worden, wat het bruidspaar ervan zou vinden. De reacties waren heel positief. Ik zag een aangenaam verrast bruidspaar en vrolijke gasten, die telkens kwamen kijken hoe het schilderij zich vorderde. Daar moest ik maar eens werk van gaan maken….

In datzelfde jaar startte ik met mijn bedrijf GEK. Ik wilde met GEK kunstenaars ondersteunen bij de ontwikkeling van hun kunstcarrière en tegelijkertijd kunst dichterbij de mensen brengen. Het live schilderen op feesten noemden we destijds KunstKado, wat een onderdeel werd van GEK, naast het organiseren van artistieke teamactiviteiten en kunstprojecten op scholen, gemeentes en zorginstellingen.

KunstKado werd Live Paint en verplaatste zich al snel naar een eigen platform, met een eigen look&feel, merkbeleving en communicatiestrategie. In de afgelopen tien jaar is Live Paint uitgegroeid tot een goedlopend concept, met 15 aangesloten live painters en talloze opdrachten op de meest prachtige locaties in Nederland, België en Duitsland. Live painten is een begrip geworden, Live Painter een beroep. En daar zijn we ontzettend trots op!

In de afgelopen jaren heeft de markt niet stil gezeten, maar ook wij niet. GEK heeft zich ontwikkeld tot een specialist op het gebied van Live Communicatie. Wij geloven namelijk dat het daar gebeurt, als er écht contact is, van mens tot mens. Wij brengen mensen in verbinding: met elkaar, met organisaties en met mensen. En dat doen we graag anders en verrassend. We zetten kunst in als middel om dit te bewerkstelligen. We denken na over de vormgeving van een event: hoe krijg je het meeste resultaat uit een bijeenkomst? Hoe zorg je voor zoveel mogelijk interactie en impact, ter plekke én achteraf? En hoe geef je een meeting, event of bijeenkomst échte aandacht?

Live Paint sluit hier naadloos op aan. Want bijzondere momenten verdienen bijzondere aandacht. Of dat nou om een relatiedag, productlancering, bruiloft of beursevent gaat.

Met 10 jaar ervaring en achtergrond op zak vonden we het tijd om de website van Live Paint in een nieuw jasje te steken. We willen laten zien waar we voor staan, dat we een professionele partij zijn met veel ervaring op het gebied van live communicatie. Dat we voor kwaliteit staan, voor heldere communicatie, klantenservice en flexibiliteit.

Sinds begin 2019 hebben we de handen ineen geslagen met Buro Keet, waarmee we samen dit herpositioneringstraject zijn gestart. Van sessies over onze organisatie, de markt en de klant tot een visuele identiteit die voor mijn gevoel past bij waar we als organisatie voor staan. Thanks guys, voor deze heel prettige samenwerking! Samen met mijn team en live painters gaan wij vol vertrouwen en met een frisse blik de komende tien jaar tegemoet!

Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat je het me weten?

Thanks!

Ellen Kooijmans