Image
Wie is live painter Hans

Live Painter Hans
Wie is live painter Hans

Met een diploma van de kunstacademie in Breda, Gent en York op zak is Hans sinds 2000 actief als professioneel kunstenaar. Hans Meertens is een kunstenaar met een rijke geschiedenis aan exposities en tentoonstellingen in binnen- en buitenland. In 2009 kwam zijn catalogus Sweet Fever, the Art of Hans Meertens uit, met een overzicht van zijn indrukwekkend repertoire. Naast autonoom kunstenaar heeft Hans ook ervaring als kunstdocent op het voortgezet onderwijs en is hij momenteel actief als kunstcoach voor kunststudenten. In 2014 raakten we in contact met elkaar. We hebben sindsdien toffe projecten gedraaid met GEK, waarbij hij regelmatig grote kunstwerken heeft gemaakt, samen met scholieren of personeelsleden. Iets later ging hij ook van start als live painter.

Over de stijl van Hans

Urban, modern, street-art, kleurrijk, iconisch, brutaal: enkele termen die zijn stijl kunnen omschrijven. Hans maakt moderne kunstwerken, waarbij hij persoonlijke input van de jarige of het bruidspaar vertaalt in te gekke typografie en herkenbare symbolen. De basis van zijn schilderijen vormt vaak een herkenbaar portret, met daaromheen typische anekdotes, interesses, uitspraken en ervaringen. Hans wordt ook regelmatig ingezet voor zakelijke events, zoals productpresentaties, bedrijfsopeningen, beurzen en congressen. Hij maakt dan ter plekke een schilderij waarbij de kern van de organisatie vertaald wordt in een sprekend en knallend kunstwerk.

Voor welke gelegenheden kun je live painter Hans boeken?

Hans is zowel voor bruiloften en verjaardagen als voor zakelijke events in te zetten. De schilderijen van Hans zijn niet zozeer sfeerimpressies, omdat hij niet letterlijk schildert wat hij om zich heen ziet. Hij gebruikt echter wel de sfeer van het moment en vertaalt dat op zijn manier op doek. Persoonlijke input van het bruidspaar of typische kenmerken van een organisatie verwerkt hij in zijn schilderijen, zodat een uniek kunstwerk ontstaat wat heel veel zegt voor de eigenaar van het schilderij. Op zijn schilderijen raak je nooit uitgekeken, omdat je dingen blijft zien en ontdekken.

Belangstelling voor een live painting van Hans?

Wil je je werkgever verrassen tijdens het volgende personeelsfeest, staat er binnenkort een beurs op de planning en wil je bezoekers trekken met een live painting over jullie organisatie of past deze stijl perfect bij je vrienden die binnenkort gaan trouwen? Laat het ons weten en wij komen zo snel mogelijk bij je terug met meer informatie over de beschikbaarheid en prijzen. Via deze link kun je meer voorbeelden bekijken van Hans. Heb je al een specifieke datum in gedachten en wil je graag weten of Hans op jullie feestje kan komen en wat de kosten zijn? Vul dan ons prijsopgave formulier in. Liever direct even bellen of mailen? Dat kan via 073-7820314 of info@livepaint.nl