Image
Wie is live painter Diederik?

Live painter Diederik aan het werk
Wie is live painter Diederik?

Diederik is autodidact. Dat wil zeggen dat hij zijn techniek, kennis en vaardigheden heeft verkregen, puur door zelfstudie, zonder opleiding of cursussen. Als student koos hij voor de opleiding Sociologie, maar zijn drang om te schilderen was groter. In het jaar 1982 begon hij veelvuldig te schilderen, vooralsnog als studie, voor hem zelf. Inmiddels is hij al 25 jaar werkzaam als professioneel schilder. Hij begon met het schilderen van achterwanden en decors voor theatervoorstellingen en wandschilderingen. Momenteel is hij werkzaam als decoratieschilder voor de kinderafdeling van het ziekenhuis, geeft hij schilderbegeleiding aan groepen mensen met een psychische kwetsbaarheid en maakt hij regelmatig gezamenlijke kunstwerken met bedrijven en scholen. De afgelopen 15 jaar is hij regelmatig buiten aan het schilderen, voornamelijk stadsgezichten van zijn woonplaats Nijmegen. Op die manier raakte wij in 2013 met elkaar in gesprek. Sindsdien is hij werkzaam als live painter bij Live Paint.

Over de schilderstijl van Diederik

Diederik is echt een plein-air schilder. Dat wil zeggen dat hij ervaren is met het direct, ter plekke, vastleggen van het moment, in de buitenomgeving, waarbij de nadruk ligt op het spelen met daglicht. Hij heeft talloze schilderijen gemaakt van stadsgezichten, voornamelijk van omgeving Nijmegen. Voor Live Paint schildert hij voornamelijk (en het liefst) overdag en buiten, op de meest prachtige locaties. De nadruk in zijn schilderijen ligt dan ook op de natuur, de omgeving. Het feestende gezelschap staat niet zozeer op de voorgrond, maar gaat op in de omgeving, waardoor een sfeervolle, sferisch impressionistische weergave ontstaat van jullie speciale dag.

Voor welke gelegenheden kun je live painter Diederik boeken?

Live painter Diederik komt het beste tot zijn recht wanneer hij buiten én overdag mag schilderen. Mooie, sfeervolle locaties, zoals kastelen, landgoederen, wijnhuizen, landhuizen, zijn favoriet. Bruidsparen die trouwen op dergelijke locaties weten hem dan ook te vinden. Diederik wordt regelmatig geboekt voor huwelijksceremonies en huwelijksrecepties die zich afspelen op bijzondere buitenlocaties. Denk aan natuurrijke omgevingen met veel groen en een prachtige locatie op de achtergrond. Ook speciale gelegenheden zoals jubileumfeestjes, speciale verjaardagen en bedrijfsrecepties komen regelmatig voorbij. Omdat Diederik ook erg ervaren is met het schilderen van gebouwen, wordt hij ook regelmatig ingezet voor het maken van een schilderij van nieuwe bedrijfspanden.

Belangstelling voor een live schilderij gemaakt door Diederik?

Gaan jullie binnenkort trouwen in een setting zoals hierboven omschreven en zou je dit romantische moment graag willen vereeuwigen op doek? Of is dit een stijl die helemaal past bij je broer, zus of beste vriend die binnenkort in het huwelijksbootje stapt? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en misschien komt Live Painter Diederik binnenkort live schilderen op jullie feest! Bekijk deze link om meer voorbeelden te bekijken van live painter Diederik. Heb je al een specifieke datum in gedachten en wil je graag weten of Diederik beschikbaar is en wat de kosten zijn? Vul dan ons prijsopgave formulier in. Liever direct even bellen of mailen? Dat kan via 073-7820314 of info@livepaint.nl