Image
Wie is Live Painter Leon?


Wie is Live Painter Leon?

Leon Römer studeerde aan de St. Joost Academie in Den Bosch, waar hij in 2010 zijn diploma haalde voor de opleiding Illustratie/Animatie. Sindsdien werkt deze ondernemende freelance kunstenaar uit Amsterdam voor diverse opdrachtgevers als VPRO, Top Notch, WNF, Endemol en de NS. Muurillustraties, treinwagons, auto’s, boekillustraties of animatiefilmpjes: zijn werk is in allerlei vormen en maten te bewonderen. Kort na zijn afstuderen aan de kunstacademie kwamen wij met elkaar in contact. Voor GEKwerken we veel samen als het gaat om kunstprojecten voor bedrijven en creatieve sessies. Live schilderen op locatie doet hij ook al voor Live Paint sinds de start.

Over de stijl

Vrolijk, kleurrijk, cartoonesk, modern, eigenwijs, illustratief: enkele termen die de stijl van Leon goed omschrijven. Leon combineert in zijn schilderijen voor Live Paint een herkenbare, cartooneske weergave van het bruidspaar, de jarige of de jubilaris met iconische symbolen die kenmerkend zijn voor het feestvarken. Denk aan anekdotes, grapjes, quotes en symbolen die iets vertellen over interesses, hobby’s, eigenschappen, karaktertrekjes en vrienden/familie. Met verf en stiften weet hij een persoonlijk verhaal om te zetten in een kleurrijk, knallend en aansprekend schilderij.

Welke momenten legt Leon vast op doek?

De ene keer schildert Leon tijdens een prachtige kasteelbruiloft, de volgende dag schildert hij op enorm grote doeken tijdens een beurspresentatie. Met de stijl van Leon kun je echt alle kanten op. Hij vertaalt persoonlijke liefdesverhalen in een kunstwerk tijdens een bruiloft, maar schildert ook corporate kunstwerken, waarin de identiteit van een bedrijf naar voren komt. Verdedigingen van proefschriften heeft hij ook regelmatig gevangen op doek. Binnen het bedrijfsleven weten veel horecabedrijven hem te vinden, vanwege zijn spontane benadering van eten en drinken. Zo wordt hij regelmatig ingezet voor horecabeurzen en openingen of jubilea van nieuwe horecazaken.

Een schilderij van jouw feest door Leon?

Binnenkort een te gek feestje op de agenda en zou je graag een schilderij van Leon aan de muur willen hebben? Of wil jij je beste vrienden verrassen met een live paint van Leon? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en misschien komt Leon binnenkort een schilderij maken op jullie feest! Via deze link kun je meerdere schilderijen van Leon bekijken. Wil je graag een vrijblijvende offerte opvragen? Vul dan ons prijsopgave formulierin. Bellen of mailen kan natuurlijk ook via info@livepaint.nl of 073-7820314.