Image
Live Paint Zakelijk: Fioretti College


Live Paint Zakelijk: Fioretti College

Opdrachtgever: Fioretti College

Gelegenheid: Personeelsfeest ter ere van het 25-jarig bestaan

Uitwerking: XXL drieluik

Het Fioretti College in Veghel, een school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs, staat midden in de gemeenschap. Elke dag zet het team van toegewijde leraren en medewerkers zich in voor betekenisvol onderwijs. Het opleiden van leerlingen tot zelfbewuste burgers met aandacht voor duurzaamheid, diversiteit en een gezonde leefstijl voert daarin de boventoon. Het Fioretti College laat leerlingen én medewerkers hun talenten ontdekken en biedt een passend voedingsklimaat om deze verder te ontwikkelen. Samen werken aan wat je wil en kunt!

Dit jaar, in 2022, bestaat het Fioretti College al 25 jaar. En dat mag gevierd worden! Met zo’n 180 genodigden, een dj en diverse hapjes en drankjes op de planning, beloofde het een geweldige avond te worden. Tijdens het event werd er ook stilgestaan bij de rijke historie van het college. Er zijn immers een hoop mooie gebeurtenissen, verhalen en ervaringen opgedaan die bijdragen aan de identiteit die het college vandaag de dag uitstraalt. Tijd om een plek te creëren waar deze ervaringen samen een weerspiegeling vormen van de afgelopen 25 jaar.

Live painter Hans reisde op 18 maart 2022 af naar Veghel om deze unieke plek te realiseren. Tijdens het personeelsfeest maakte hij een groot drieluik op doeken van 1.20 bij 1 meter, waardoor er een enorm kunstwerk ontstond van maar liefst 3.60 meter breed en 1 meter hoog! De donkergrijze met witte achtergrond is een knipoog naar de ouderwetse schoolborden met krijt, die goed aansluit bij het industriële karakter van de feestlocatie: de Noordkade. Op de achtergrond zie je diverse tekeningen, gebaseerd op de locatie, de school, het logo, de geschiedenis en herkenbare anekdotes. Ook de aanwezigen op het feest werden van harte uitgenodigd om een bijdrage aan het kunstwerk te leveren. Met pennen, stiften en papier kon iedereen die dat graag wilde onder begeleiding van Hans een persoonlijke herinnering aan het college op de doeken verwerken. De combinatie van deze elementen zorgde voor een gelaagd mixed-media kunstwerk die het verhaal van het Fioretti College representeert. Passend bij het feestelijke karakter in een moderne, tekenachtige, graffitistijl!