Image
Live Paint Zakelijk: IVO Rechtspraak


Live Paint Zakelijk: IVO Rechtspraak

Opdrachtgever: IVO Rechtspraak

Gelegenheid: Afscheid van twee directieleden van IVO Rechtspraak

Uitwerking: 2 persoonlijke doeken

De wereld van de Rechtspraak is de afgelopen decennia veel veranderd. Transparantie, informatie-uitwisseling, betrouwbaarheid en deskundigheid zijn vanzelfsprekend geworden. Een optimale en vitale ICT-ondersteuning is hierbij onmisbaar. De ICT-gebaseerde oplossingen van IVO Rechtspraak ontzorgen en zorgen voor het vergroten van de effectiviteit tijdens de werkprocessen.

Voor directeur Eddie en portefeuillehouder Civiel Bestuur Joost werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Na met veel plezier hun functies binnen IVO Rechtspraak vervuld te hebben, gingen beide heren nu weer volledig aan de slag als rechter. Om hen te bedanken, wilde het team graag een persoonlijk schilderij aanbieden waarin herkenbare illustraties over rechtspraak én persoonlijke ervaringen en anekdotes terugkwamen. Een unieke herinnering aan een mooie periode! Tijdens de uitwerking van de twee doeken liet live painter Hans zich inspireren door klassieke beelden van de rechtspraak. Een rechtbanktafereel, een zwarte toga, Vrouwe Justitia, een rechterlijke hamer, het bedrijfslogo én een referentie naar de BIT-toets (een mijlpaal voor de organisatie waar beide heren voor hebben gezorgd) kwamen aan bod.

Natuurlijk was er ook meer dan genoeg ruimte voor persoonlijke herinneringen en ervaringen. In het schilderij van Joost werd onder andere een parkeerverbodsbordje geschilderd. Een referentie naar de ‘fietsenpolitie in Utrecht’ die zijn OV-fiets weghaalde en in beslag nam. Joost fietste daarna met een andere OV-fiets half Utrecht door om de eerste fiets weer op te halen. Toen hij vroeg hoe hij zeker kon weten dat zijn fiets fout geparkeerd stond, liet de politie hem een foto zien waarop de fiets tegen een paal geparkeerd stond met een groot ‘verboden te parkeren’ bord erbij. Ook de Stelvio (die hij in 2021 beklommen heeft), zijn Volkswagen camper waar hij Europa mee rond toert, een stapel dossiermappen voor zijn geprezen inhoudelijke kennis en een klassieke verenpen voor de schrijffoutjes waar hij erg over kan struikelen kregen een mooie plek op het doek.

In het werk voor Eddie is De Rode Knop te zien. De leden van het MT kunnen namelijk erg uitweiden over bepaalde onderwerpen. Eddie bedacht toen om een rode knop mee te nemen waar je op kon drukken als iemand weer eens te lang van stof was. Ook zijn er in zijn schilderij twee emoji’s toegevoegd; de kus-emoji omdat hij deze veelvuldig schijnt te gebruiken, en de lach-emoji (met toga). De laatste verwijst naar zijn typerende bulderende lach die zeker door twee muren heen te horen is én het feit dat hij altijd vriendelijk en vrolijk is. Al met al twee geweldige cadeaus voor gewaardeerde collega’s!