Livepainter Blob
Image
Bijzondere verzoeken bij Live Paint

Bijzondere verzoeken bij Live Paint

Bijzondere verzoeken bij Live Paint

Bij Live Paint komen elke dag prachtige gelegenheden voorbij. Van swingende bruiloftsfeesten en bedrijfsparty’s tot intieme bruiloftsdiners of zelfs een uitvaart: we hebben van de meest bijzondere gelegenheden deel mogen uitmaken. Tijdens de voorbereidingen komen we af en toe grappige of juist ontroerende verzoeken tegen die een extra bijzondere twist aan het schilderij geven. Die proberen we natuurlijk zo goed mogelijk te verwerken! 

Een waardig afscheid

Een verzoek dat ons echt is bijgebleven, is een opdracht die nét voor kerst en oud en nieuw vorig jaar bij ons binnenkwam. We kregen de vraag of Eva Maria binnen één week een portret kon schilderen, zodat het schilderij tijdens de uitvaart van de afgebeelde persoon aan de familie overhandigd kon worden. Een strakke deadline en een bijzonder gebaar; daar gaan we graag mee aan de slag! Enkele jaren terug was Eva Maria ook op het huwelijksjubileum van de overledene om een sfeerimpressie te schilderen.  

Erg speciaal hoe kunstenaar Eva Maria onderdeel mocht uitmaken van deze twee bijzondere momenten voor deze familie. Een enorm compliment voor haar. Het kostte wat flexibiliteit en vooral een ongekende inzet van Eva Maria, maar het is gelukt! Het doek, waarin zelfs de kleuren van de vorige Live Paint terugkwamen, werd tijdens de uitvaart aan de familie overhandigd. Inclusief een zelfgekozen, betekenisvolle uitspraak op de achterkant van het doek. Op zulke momenten zijn we dan toch wel extra trots op ons werk. Het is zo’n fijn gevoel dat we een mooie bijdrage hebben geleverd aan zo’n intiem moment! 

Out of the box

We krijgen regelmatig de vraag of onze schilders ‘out of the box’ kunnen denken. Bijvoorbeeld door lekker creatief zijn met leuke easter eggs, zoals het schilderen van een persoon die net zijn bord laat vallen, of de mijter van Sinterklaas die er helemaal niet is. Zo goed mogelijk verborgen, zodat je nog tijden na het schilderen van de Live Paint nieuwe elementen blijft ontdekken. Hoewel de Live Painters zich voornamelijk zullen focussen op het creëren van een toffe sfeerimpressie, zijn ze vaak wel in voor leuke toevoegingen zoals deze!  

Ook wordt ons wel eens gevraagd of we personen in het schilderij kunnen verwerken die helaas niet bij de gelegenheid aanwezig konden zijn. Bijvoorbeeld door een lange reisafstand of door ziekte of overlijden. In dat geval zoeken we dan altijd samen naar een mooie foto van die persoon of een symbolisch element dat we in het schilderij kunnen verwerken. Zo is er op een schilderij al eens een mooie vogel geschilderd als herinnering. Heel subtiel, maar ontzettend waardevol voor familie en vrienden. Extra schattig: ook huisdieren krijgen vaak een plekje. Van de familiehond tot vier Vlaamse reuzen: onze Live Painters regelen het voor je! 

Hulp nodig of persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar.

Contact