Livepainter Blob
Image
De week van live painter Eva Maria

De week van live painter Eva Maria

De week van live painter Eva Maria

Onze live painters komen op de meest prachtige locaties en beleven vaak bijzondere feesten en gelegenheden! Het wordt echt als een eer ervaren om op zulke speciale momenten aanwezig te mogen zijn om de sfeer vast te leggen op doek. Live Painter Eva Maria heeft de afgelopen weken wel heel bijzondere momenten meegemaakt. Ze neemt jullie graag even mee!

Schilderen in het Van Gogh Museum, hoe was dat?

“Helemaal geweldig! Ik ben zelf super fan van Van Gogh, dus deze opdracht was erg bijzonder. Ik mocht ook nog schilderen in de ruimte waar al zijn zelfportretten hangen. Wat een eer! Daarvan heb ik er ook een in het schilderij verwerkt, in eerste instantie als schets. De verf heb ik achteraf moeten aanbrengen in mijn atelier, omdat er absoluut geen verf toegestaan is in het Van Gogh Museum vanwege veiligheidsredenen.”

De opdracht was voor de winnaars van de Bankgiro Loterij. Die mochten een avond dineren in het museum. Eva Maria heeft het diner op doek vastgelegd.

En je bent naast Van Gogh ook fan van The Rolling Stones?

“Jazeker, en dan ook nog schilderen tijdens een van hun concerten! Een stel vierde hun 25-jarig huwelijk in het Johan Cruijff Café in de Amsterdam Arena. Daar was toen een concert aan de gang. Dat maak je echt niet elke dag mee.

Het schilderij was behoorlijk groot: 1 meter bij 1,5 meter. Ik had zelf mijn eigen podiumpje dus eigenlijk was ik samen aan het optreden met de Rolling Stones! In het café hingen allemaal portretten van Johan Cruijff, een daarvan heb ik in het schilderij verwerkt. En Mick Jagger mocht natuurlijk ook niet ontbreken.”

Leuk! En de week erop mocht je samenwerken met Live Painter Hans voor een bijzonder werk toch?

“Ja, dat was een bijzonder groot doek van 1 bij 2 meter waar we samen aan mochten werken. Het betrof een bedrijfsfeest van Informazout. Het bedrijf heeft een nieuwe campagne met visuals ontwikkeld. Wij waren aanwezig bij de bedrijfspresentatie van de campagne, in een historisch pand in België, om deze vast te leggen.

Het thema was ‘contrast’, wat super goed aansluit op de stijlen van Hans en mij. Die verschillen ook van elkaar, maar vulden elkaar toch goed aan op het doek!”

Kom je vaker in België voor een Live Paint?

“Steeds meer. Laatst was ik in Brugge voor een stel dat ging trouwen in hun eigen kasteel. Wat een machtige locatie was dat! Het pand was omgeven met een prachtige tuin en veel natuur. Ik wist bijna niet hoe ik er moest komen met de auto haha!

Ik heb toen niet één maar twee schilderijen gemaakt. Eentje ’s middags tijdens de receptie en eentje samen bij het intieme diner. Er hing een hele fijne sfeer daar en de Belgen zijn heel gastvrij. Omdat het zo ver rijden was mocht ik zelfs een nachtje blijven in een hotel met ontbijt. Zo kom je nog eens ergens!”

Binnenkort ook een feestje te vieren? Laat deze dan vastleggen op doek door een van onze live painters! Bekijk welke live painter bij jullie past of vul een vrijblijvende prijsopgave in.

Meer werk zien van Eva Maria? Bekijk meer voorbeelden.

Hulp nodig of persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar.

Contact