Livepainter Blob
Image
Details onder de loep: Live Painter Dorien!

Details onder de loep: Live Painter Dorien!

Details onder de loep: Live Painter Dorien!

Een Live Paint is natuurlijk prachtig, het wordt ter plekke gemaakt en volledig gepersonaliseerd. Het schilderij is 100% uniek en dus erg bijzonder. Maar soms is het totaal beeld zo indrukwekkend dat kleine details pas veel later worden ontdekt. Dit is super gaaf omdat je dingen blijft ontdekken in het schilderij dat aan je muur hangt. Voor je gasten is het echter anders… Die mogen het schilderij maar even bewonderen. Hierdoor blijven veel van die details verborgen. Daarom nemen wij enkele schilderijen onder de loep. Zo krijgen ook de subtiele verwijzingen en kleine details de aandacht die ze verdienen!

Deze keer in onder de loep: Live Painter Dorien

Live Painter Dorien mocht een emotioneel moment vastleggen tijdens dit huwelijk in de Stulpkerk in Lage Vuursche. Naast de prachtig weergegeven bruid en haar vader zijn er nog meer mooie details te vinden in het schilderij. Deze nemen we vandaag onder de loep.

Het moment

Het bruidspaar had als wens aangegeven graag de ceremonie op doek te willen hebben. Dorien stond in de kerk klaar om deze vast te leggen, ze vertelt:

“Het kerkje en de omgeving deden sprookjesachtig aan. Toen ik de bruid met haar vader zag binnenkomen wist ik het gelijk… Dat is zo’n speciaal moment.”

Het maken van een keuze voor de compositie van het schilderij is iets wat de kunstenaar voelt. Het is een samenkomst van verschillende elementen en een ervaren schildersoog.

Dit zie je fantastisch terug in dit schilderij. De keuze van Dorien om dit iconische moment vast te leggen. De bruid, aan de arm van haar vader, door het gangpad onderweg naar haar aanstaande. Dat beeld is zo prachtig, zo emotioneel.

Let hier op de manier waarop de lichtinval in het kerkje is weergegeven. Het gekozen moment heeft Dorien op een luchtige manier weten te vangen door gebruik van lichte kleuren en relatief veel wit. Hierdoor blijft de emotie zichtbaar, zonder dat het een visueel te indringend beeld is.

Het zakdoekje

De bruid en haar vader hebben in dit schilderij de spotlight, maar de bruidegom mag natuurlijk niet ontbreken. Dorien heeft hem perfect weten te vangen. Van de wat zenuwachtige, verwachtigsvolle houding tot het verstrengelen van klamme handen. Je kunt bijna zijn volgende beweging zien, waarin hij zichzelf niet meer in kan houden en zijn bruid halverwege het altaar tegemoet komt. Hij leunt zelfs al een beetje vooruit.

Ook de moeder van de bruid is fantastisch weergegeven. Dorien heeft niet alleen de verschillende kleuren van haar outfit weten vast te leggen. Ze heeft met haar scherpe oog ook het zakdoekje weten te spotten dat moeders in haar handen heeft. Bij het zien van haar prachtige dochter heeft zij zeker een traantje gelaten. Het zal vast niet de laatste zijn geweest van de dag.

Daarnaast zijn ook de getuigen en de gasten herkenbaar weergegeven op het doek. Hierin staat de weergave van haardracht, kledingkeuze en houding centraal. Dorien heeft door het mengen van kleuren de juiste tinten weten te verkrijgen waardoor elke gast herkenbaar is op het doek. Haar gebruik van schaduw en donkere stukken voegen diepte toe aan het werk, waardoor de kleding realistisch overkomt en beweging gevangen wordt.

De regenbui

Na een prachtige dienst ging de huwelijksdag verder op een feestlocatie in de buurt. Dorien vertelt: “Het was een mooie dag die later op de feestlocatie eindigde in een behoorlijke regenbui.”

In Nederland heb je nu eenmaal altijd kans op een regenbui, maar bekijk het van de zonnige kant: zo zijn de Italianen dol op het gezegde ‘Sposa Bagnata, Sposa Fortunata’ wat betekent: ‘natte bruid, gelukkige bruid’. Ook in het Hindoeïsme zijn ze niet vies van een beetje regen, zij zeggen namelijk ‘hoe meer regen op je trouwdag, hoe gelukkiger het huwelijk!’

Of het allemaal waar is weten we natuurlijk niet, maar het kersverse echtpaar kan in ieder geval wél elke dag kijken naar hun schilderij. Een fantastisch eindresultaat en een tastbare herinnering aan een prachtige dag!

Binnenkort ook een feestje te vieren? Laat deze dan vastleggen op doek door een van onze live painters! Bekijk welke live painter bij jullie past of vul een vrijblijvende prijsopgave in.

Meer werk zien van Dorien? Klik dan hier.

Hulp nodig of persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar.

Contact