Livepainter Blob
Image
Hoe haal ik nóg meer uit mijn Live Paint?

Hoe haal ik nóg meer uit mijn Live Paint?

Hoe haal ik nóg meer uit mijn Live Paint?

Jouw bijzondere moment is achter de rug en je hebt er een uniek schilderij aan over gehouden. Het schilderij hangt bij je thuis, op kantoor of op een andere locatie. Een bijzondere herinnering aan een bijzondere dag. Die herinnering wil je goed bewaren. De volgende tips komen daarbij goed van pas.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is aan te raden om ervoor zorgen dat het schilderij niet te vuil wordt. Er zijn een aantal zaken die het schilderij flink kunnen aantasten. Rook is er een van. Het kan na een tijd een bruine kleur veroorzaken. Probeer het schilderij dus op te hangen in een ruimte waar niet gerookt wordt. Daarnaast kun je hem eens in de zoveel tijd voorzichtig afstoffen met een zachte en schone make-up kwast.

Van de ene plek naar de andere

Het kan voorkomen dat jouw schilderij een keer van plek wisselt. Moet het doek vervoerd worden naar een andere locatie, zorg er dan voor dat je dit voorzichtig doet door het kunstwerk in noppenfolie te wikkelen. Laat geen noppenfolie om het schilderij zitten als je het langdurig opslaat, omdat er dan vocht kan binnendringen. Veel hitte en vochtigheid is slecht voor de conditie van het schilderij. Bewaar het op een geschikte plaats.

Een extra veilig laagje

Bij het overhandigen van het schilderij op locatie is het gebruiksklaar en hoeft er vrij weinig meer aan te gebeuren. Zorg ervoor dat het helemaal droog is voordat je het doek mee naar huis neemt. Een uur of drie is voldoende. Enkele live painters raden aan om, als het doek helemaal droog is, een laagje vernis aan te brengen. Dit biedt net dat beetje extra bescherming en glans. In een blog die we eerder schreven vertellen we daar meer over en leggen we uit hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Let op

Je kunt online veel vinden over schoonmaakmethodes met allerlei producten zoals baby olie, alcohol of zelfs etenswaren, zoals brood of aardappel. Doe dit zeker niet, dat kan alleen maar vervelende schade veroorzaken. Zoals eerder vermeld voldoet een simpele make-up kwast om stof te verwijderen.

Vragen?

Heb je vragen over het onderhoud van je schilderij, wil je een vernislaag aanbrengen en kom je er niet helemaal uit? Bel ons dan even. Wij geven je graag advies en sturen je zo nodig door naar een expert die je hier verder mee kan helpen.

Hulp nodig of persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar.

Contact