Livepainter Blob
Image
Live Paint in de Volkskrant en bij Editie NL

Live Paint in de Volkskrant en bij Editie NL

Live Paint in de Volkskrant en bij Editie NL

​Een tijdje terug schreef ik een blog over ons tienjarig jubileum en de presentatie van onze nieuwe huisstijl en website. Wat begon met 1 kunstenaar op 1 feestje is inmiddels uitgegroeid tot een team van 13 kunstenaars en meer dan 2500 gelukkige klanten. Live Paint is een begrip geworden, Live Painter een beroep. Daar zijn we ongelofelijk trots op!

We zien de populariteit van live painting nog steeds toenemen. Steeds meer bruidsparen zien het als belangrijk onderdeel van hun bruiloft. De bruiloft moet een onvergetelijke dag worden, met beleving en vermaak voor de gasten. Een live painting sluit daar heel mooi op aan. Gasten vinden het ontzettend leuk om een schilderij te zien ontstaan in een paar uur tijd, het geeft je feestje nét dat beetje extra cachet en het is uiteraard een unieke herinnering aan jullie mooiste dag.

De trend wordt ook opgepakt in de landelijke media. Enkele maanden geleden belde een journalist van De Volkskrant om ons wat vragen te stellen over Live Paint. Hoe zijn we op het idee gekomen, hoe gaat het in zijn werk, zien we de populariteit nog steeds toenemen? Ze bracht tevens een bezoek, samen met een fotograaf, bij het huwelijk van een van “onze” bruidsparen, Sanne en Robert. We spraken hen op Trouwbeleving XL in Den Bosch. Zij zagen bij onze stand een schilderij van onze live painter Marcelle staan en waren meteen verkocht. Een sfeerimpressie van hun huwelijksfeest bij Kasteel Maurick in Vught, dat zagen zij wel zitten. Enorm blij waren ze met Marcelle’s schilderij: “Helemaal naar onze smaak!”

Vorige week verscheen het artikel over live painting in de Volkskrant met een paar mooie foto’s en quotes van mijzelf en Marcelle. Via deze link kun je het artikel lezen.

Diezelfde dag belde Editie NL. De redactie had het artikel gelezen en wilde er ook graag een item over draaien. Of ze me mochten interviewen. Afgelopen maandag kreeg ik bezoek van een journalist en cameraman. Waarom is live painting nou zo anders dan een foto of een film van je bruiloft, vroegen zij zich af. Ik denk dat het een prachtige aanvulling is. Wat het anders maakt is enerzijds echt de beleving tijdens de dag. Het is echt een onderdeel van je dag, niet alleen een bijzondere herinnering achteraf. Het kunstwerk wordt speciaal voor jullie gemaakt,e en professionele kunstenaar neemt echt de tijd om jullie moment te vereeuwigen. Daarnaast is het een stuk zeldzamer. Je staat gedurende je leven tegenwoordig vrijwel dagelijks op de foto of film, maar hoe vaak kun je nou zeggen dat er een schilderij van jou of over jou gemaakt is?

Daarnaast vertelde ik wat over de populariteit, onze live painters, hun werkwijze en het aantal en soort aanvragen dat we voornamelijk krijgen. Kunnen we de vraag nog wel aan? Binnen de trouwbranche hebben we te maken met een hoogseizoen, van april t/m september. Er zijn enkele weekenden enorm populair, waardoor we in sommige gevallen helaas “nee” moeten verkopen. Alle live painters zijn dan al geboekt. Naast bruiloften zijn we tegenwoordig ook steeds vaker te vinden op speciale gelegenheden als bijzondere verjaardagen, familiediners, familieweekendjes. Omdat deze gelegenheden niet zo seizoensgebonden zijn en niet altijd in het weekend plaatsvinden, hebben we daarin nog volop ruimte.

Live Paint richt zich daarnaast ook op zakelijke events. Zo staan onze live painters met regelmaat te schilderen tijdens beurzen, bedrijfsfeesten, afscheidsrecepties en bedrijfsopeningen.

Op dinsdag een beurspresentatie, op donderdagavond een afscheidsreceptie van een collega, vrijdagavond een bruiloft en zondag een familielunch: de werkweek van onze live painters is alles behalve saai!

Wil je het item van Editie NL terugkijken? Bekijk hier het filmpje.

Hulp nodig of persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar.

Contact