Livepainter Blob
Image
Live Paint legt 100 jaar Fokker vast

Live Paint legt 100 jaar Fokker vast

Live Paint legt 100 jaar Fokker vast

Tijd voor een feestje

Een jubileum van 100 jaar is een hele mijlpaal: dat moet gevierd worden! En dat deed Fokker ook. Samen met ongeveer 2.200 gasten, voornamelijk medewerkers uit de fabriek en van het hoofdkantoor, vierde Fokker een groot feest in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Een prachtige locatie voor zo’n evenement, met fantastisch entertainment en niemand minder dan Edsilia Rombley als slotact van de avond. 

Live Painter Johannie legt het vast

Onze Dutch Master Johannie mocht ook deel uitmaken van dit prachtige feest. Vanuit haar positie keek zij over het feestende publiek heen, met het podium goed in beeld. Deze sfeer legde zij vast op een doek van 100x200 cm. De tekst “100 jaar Fokker” werd weergegeven in moderne en frisse kleuren. Het plezier spat van het doek!

Het was bijzonder druk op het Fokker feest. Tijdens het schilderen was er constant belangstelling. Gasten kwamen met regelmaat langs om de voortgang van de paint te volgen. Soms zagen mensen zichzelf terug op het doek wat voor de nodige hilariteit zorgde. 

Het bedrijf op doek

“Als painter vang je ook nog wel eens wat leuke of mooie verhalen op van de gasten,” vertelt Johannie. “Bij Fokker werd er veel gepraat over de veranderingen die er in de loop van de tijd geweest zijn binnen het bedrijf maar ook over het nieuwe pand, waar de paint een mooie plek zal krijgen.”

“In het geval van Fokker, is vooraf goed communiceren over de verwachtingen heel belangrijk. Als het persoonlijke ontbreekt, als er geen hoofdpersonen zijn, moet er een andere compositie worden gemaakt. Uiteindelijk maak je als schilder een verhaal in kleuren en vormen die je ter plekke ziet, maar wanneer je iets over de achtergrond weet kan er een beter schilderij gemaakt worden. Zo weet je zeker dat je het maximale uit je paint haalt!”

Meer zien van Johannie?

Het Fokker event was niet Johannie’s eerste grote event. Zo schilderde ze al eens een enorm doek van 1,5 bij 4,5 meter op het Jubileum van Independer. Het thema was toen Robin Hood: compleet met varken aan het spit, troubadours en middeleeuwse spelen. Of een 40-jarig jubileum van een accountantsbureau met een thema dat je óók niet zo snel zou verwachten, namelijk Oktoberfest! Een waar knalfeest in lederhosen met een bijzonder hechte sfeer. Meer werk van onze live painter Johannie vind je hier.

Hulp nodig of persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar.

Contact