Livepainter Blob
Image
Live Paint op zakelijke events

Live Paint op zakelijke events

Live Paint op zakelijke events

Live paint is al jaren erg populair als cadeau of entertainment op bruiloften en feesten. Maar wist je dat onze live painters ook steeds vaker worden uitgenodigd op zakelijke events? We blikken terug op een aantal van de leukste opdrachten tot dusver.

Van jubilarissen tot kerstborrels

Inmiddels zijn we al bij veel zakelijke events te gast geweest. De gelegenheden willen nog al eens verschillen. Soms gaat het om een feestje voor een medewerker die al 25 jaar in dienst is of om een directeur die na velen jaren het stokje aan de volgende generatie doorgeeft. Maar ook een knalfeest voor kerst of een groot bedrijfsjubileum zien we vaak langskomen. Het is tof om te zien hoe onze schilders elke keer weer de sfeer van de gelegenheid weten te vangen op het doek. De ene keer is het een gezellige sfeerimpressie voor in een huiskamer, de andere keer een unieke collage over een bedrijf dat een centrale plek in het pand krijgt. 

Samen kunst maken

“Het XXL drieluik dat Hans voor het Fioretti College in Veghel maakte vond ik heel gaaf”, aldus Ellen. “Het college bestond 25 jaar, wat gevierd werd met een groot personeelsfeest. Hans werd uitgenodigd om daar een mega live paint te maken van 1 bij 3.60 meter. Hij bracht de rijke historie van het college en verschillende anekdotes en belangrijke gebeurtenissen samen in één kunstwerk. De aanwezigen vonden het supertof om het proces te volgen en langzaam een herkenbaar beeld over ‘hun school’ te zien ontstaan.” De aanwezigen kwamen niet alleen geïnteresseerd bij de doeken kijken, ze mochten zelf ook een bijdrage leveren. “Met pennen, stiften en papier konden ze hun persoonlijke verhalen op het doek kwijt. Zo ontstond er een mixed-media canvas: een prachtig kunstobject voor in de school.” 

Rechters in beeld

“Tijdens het bespreken van de input voor een zakelijke opdracht kom je soms mooie, maar ook hilarische anekdotes tegen”, zegt Marieke. “Bijvoorbeeld tijdens de opdracht voor IVO Rechtspraak. Twee directieleden namen afscheid van het bedrijf om weer volledig als rechter te gaan werken. Aan beide heren werd een live paint cadeau gedaan. Ieder een eigen doek. Op het doek voor het ene directielid werd onder andere een rode knop geschilderd. Dan word je natuurlijk super nieuwsgierig naar het verhaal erachter. Het bleek dat deze directeur zo’n rode knop altijd meebracht naar vergaderingen voor als iemand te lang van stof was. En bedankt, genoeg geweest zo. Door naar het volgende thema. Ik vind dat dus echt geweldig.”

Genoeg opdrachten om trots op te zijn dus, maar er is altijd ruimte voor meer. We zijn benieuwd naar de opdrachten in de toekomst. Op wat voor gave gelegenheden kunnen we eind dit jaar terugblikken? Van welke bijzondere verhalen mogen we onderdeel zijn? Op naar een jaar vol toffe cases! 

Hulp nodig of persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar.

Contact