Livepainter Blob
Image
Proces: Van blanco canvas tot meesterwerk!

Proces: Van blanco canvas tot meesterwerk!

Proces: Van blanco canvas tot meesterwerk!

Of het nu gaat om een bruiloft, verjaardag, borrel of bedrijfsevent: Onze lege canvassen wachten op jouw bijzondere moment! We laten je alle de ins en outs van het Live Paint-proces zien, zodat je precies weet wat er achter de schermen (of moeten we ‘doek’ zeggen…) gebeurt. Ontdek hoe kunst en gevoel samenkomen tot een bijzonder eindresultaat, van de blaadjes in de bomen tot het vangen van waardevolle emoties. Wij van Live Paint luisteren graag naar jouw wensen en zullen alles op alles zetten om zo goed mogelijk op deze wensen aan te sluiten. We willen niet alleen het moment vereeuwigd wordt, maar dat jij er net zo lang van kunt gaan genieten!

It’s all in the details!

Elke Live Painter heeft een eigen manier om een zo goed mogelijke impressie van jouw bijzondere moment te creëren. Onze Live Painters hebben allemaal hun eigen stijl, techniek en manier om tot een prachtig eindresultaat te komen. We noemen ze niet voor niks onze “Dutch Masters”! De één is dol op het schilderen van de natuur, terwijl de ander juist helemaal opleeft tijdens het schilderen van de meest sprankelende feestjes. Soms worden er als eerste stap een aantal foto’s gemaakt zodat, wanneer het specifieke moment voorbij is, het nog tot in de puntjes nageschilderd kan worden. Op deze manier zullen details dus niet verloren gaan! Ook gaat de Live Painter aan de slag met een compositieschets, op papier of direct op het doek, om de indeling te bepalen.

Laten we kijken hoe een aantal van onze Live Painters het schilderproces aanpakt!

Live Painter Marieke

Live Painter Marieke begint met een leeg, spierwit doek. Sommige mensen zijn bang voor deze leegte, maar Marieke profiteert hier juist van! Ze neemt goed de omgeving in zich op en schildert eerst de locatie, voordat ze begint aan het bruidspaar en hun gasten. Ze schetst de mensen met een fijn penseel eroverheen, zodat zij een mooi plekje krijgen op het doek. In deze fase kunnen er in overleg nog kleine dingen aangepast worden. Heeft dat authentieke oude pand waar jullie trouwen sinds kort lelijke zonnepanelen? Die kunnen weggelaten worden. Staat je favoriete tante er niet op omdat ze toevallig net een drankje ging halen? Dan krijgt zij ook nog een mooi plekje op het doek! Bij elke penseelstreek komt de sfeerimpressie meer tot leven. Vervolgens is het tijd om in te gaan op de details d.m.v. met kleine toevoegingen van kleur, licht en schaduw en het totaalplaatje af te maken.

In de foto's onderaan de pagina zie je haar proces in beeld.

Live Painter Hans

Live Painter Hans heeft een ander soort plan van aanpak. Door gebruik te maken van tekst en beeld, maakt Hans een expressief street art-schilderij met daarin kenmerken en afbeeldingen van jullie feest, evenement of bedrijf. Voorafgaand aan de Live Paint zorgt hij dat de belangrijkste elementen al op het doek staan. Jullie kunnen deze elementen deels zelf bepalen door input naar hem te sturen. Hans gebruikt deze input om er vervolgens, binnen zijn eigen stijl en artistieke inzicht, een creatieve interpretatie van te maken. Hij combineert deze elementen LIVE tot een kleurrijk mixed-media collage, wat resulteert in een iconisch, herkenbaar en stoer kunstwerk.

Finishing touch!

De kunstenaar bekijkt de Live Paint van een afstandje en zet zijn handtekening eronder. Als het kan, wordt er tijd gemaakt voor een officiële overhandiging aan het bruidspaar, de directeur of jarige. Voorzichtigheid is in deze fase gewenst, aangezien het verse schilderij liefst nog een paar uurtjes droogt. Daarna mag het getransporteerd worden naar de nieuwe eigenaar, waar het hopelijk een mooi plekje krijgt aan de muur om nog lang van te genieten!

Hulp nodig of persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar.

Contact