Livepainter Blob
Image
Ready, steady, paint!

Ready, steady, paint!

Ready, steady, paint!

“Alle ingrediënten zijn onbekend, dat maakt het spannend, maar het geeft tegelijkertijd ook juist die kick. Het is eigenlijk net alsof je een taart gaat bakken met allerlei spullen die je ineens voor je neus krijgt. Zo, maak er maar wat lekkers van!” aldus de enthousiaste Marcelle over haar werk als live painter.

De schilderjuf van Blaricum

Direct na haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam loopt ze tegen een atelier aan in Blaricum, die ze kon overnemen inclusief alle leerlingen . “Vanaf dat moment was ik de schilderjuf van Blaricum en dat ben ik nog steeds!”. Marcelle geeft les aan zowel groepen volwassenen als kinderen. “Het blijft heerlijk om te doen, de afwisseling maakt het ook zo leuk.” Laatst startte ze de les aan een groepje 8-10 jarigen met een aflevering van het Klokhuis over Rembrandt. Super geconcentreerd luisterden ze naar de regeltjes over van donker naar licht, van mager naar vet. “En dan zonder angst of al te veel gedachten aan de slag. Zo gaaf om te zien wat daar dan uitkomt!”

Hé, dat kan ik ook!

Naast haar schilderlessen wordt Marcelle voornamelijk ingezet als live painter op bruiloften en bedrijfsfeesten. Het is alweer drie jaar geleden dat we met haar in contact kwamen. Haar enthousiaste mailtje staat ons nog helder voor de geest. Ze zag een advertentie over Live Paint staan in een magazine en dacht: hé, dat kan ik ook! En dat bleek. Ze is een kei in het vastleggen van dynamische, vrolijke en sfeervolle feestjes. Alsof je er bij was. Vele bruidsparen weten haar dan ook te strikken en genieten van haar schildertalenten op locatie.

Dansen, dansen, dansen.

Voor Marcelle kan het feestje niet gek genoeg zijn. “Ik hou er van om lekker dicht bij de muziek te staan, meegaan op de dansjes en de beats, dan ga ik helemaal los op het doek!” Op kantoor weten wij het inmiddels, Marcelle staat het liefst op de dansfeestjes, als het maar lekker los gaat en iedereen op de dansvloer staat. Dat is ook zo kenmerkend voor haar werk, ze weet als geen ander bewegingen vast te leggen, swingende bruidsparen en een overvolle dansvloer. Maar ook ceremonies, diners en borrels zijn haar niet vreemd. Ze weet in korte tijd de sfeer te pakken en een waardevolle herinnering op doek te toveren.

Vijverwater

“Het is echt gaaf dat je op zoveel verschillende plekken komt. Orangerie Elswout bijvoorbeeld, dat vind ik zo’n magische plek! Je waant je daar echt in een paleis. Daar heb ik al veel bijzondere bruiloften mogen vastleggen.” Maar ook de Amsterdamse cafeetjes zijn geliefd, of lekker thuis, bij mensen in de tuin. “Ik was ook eens in het Amsterdamse Bos, super, zo midden in de natuur. Er was alleen geen water en ik had ook niets bij me, dus moest ik het die keer met vijverwater doen”

Telkens weer die onbekende ingrediënten, waarvan ze in korte tijd een mooi schilderij weet te maken. Het is iedere keer een uitdaging die ze vol enthousiasme aangaat “En ik leer er zo ontzettend veel van, wat ik weer kan gebruiken in mijn eigen werk. In plaats van dat ellenlange studeren op mijn werk, hou ik er nu wat meer pit in. Niet zoveel nadenken Marcelle, denk ik dan, gewoon doen!”

Hulp nodig of persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar.

Contact